Paratha - indiešu plāceņi

Paratha - indiešu plāceņi Foto: Paratha - indiešu plāceņi

Sastāvdaļas

  • 230 g miltu + milti pārkaisīšanai
  • 40 ml augu eļļas
  • 100 ml silta ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 2-3 vārīti kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes sakapātu loku
  • 1 ēdamkarote kinzas zaļumu
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. No miltiem, eļļas, ūdens, sāls samīca mīkstu mīklu, izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un atstāj uz 1 stundu.
  2. Kartupeļus samīca biezenī, pievieno lokus, zaļumus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  3. Mīklu un pildījumu sadala 5 vienādās daļās.
  4. Mīklu mazliet izrullē, vidū liek pildījumu, blīvi aizloka ar mīklu, aiztaisa malas.
  5. Savienojuma vietu liek uz leju, izrullē plānu plāceni.
  6. Liek sakarsētā pannā, cep uz lielas uguns, 1 minūti.
  7. Apgriež otrādi, noziež ar augu eļļu, cep 1 minūti, atkal apgriež otrādi.
  8. Atkal noziež ar augu eļļu, cep 1 minūti, atkal apgriež otrādi, atkal cep 1 minūti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes