Sastāvdaļas
- 200 ml kefīra
- 1 ola
- 480 g miltu
- 100 g sviesta
- 1/3 glāzes cukura
- 2/3 tējkarotes sodas
- vanilīns pēc garšas
- 4-5 ēdamkarotes ievārījuma pēc izvēles
Pagatavošana
- Kefīram, sviestam un olai jābūt aukstiem.
- Miltus izsijā, pievieno sodu, cukuru, sviestu - visu sakapā ar nazi.
- Pielej aukstu kefīru, olas dzeltenumu - samīca plastisku, ne pārāk biezu mīklu, tā var mazliet lipt pie rokām.
- Mīklu sadala uz pusēm, liek saldētavā uz 1 stundu.
- Vienu mīklas daļu izrullē plāksnē, liek uz ietaukota cepamā papīra.
- Mīklas plāksni noklāj ar ievārījumu (ja ievārījums ir pārāk šķidrs, pievieno 1 tējkaroti kartupeļu cietes).
- Izņem no saldētavas otru mīklas daļu, izrullē un liek virsū ievārījumam, virsmu noklāj ar viegli sakultu olas baltumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
- Gatavu biskvītu sagriež kvadrātiņos, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!