Sastāvdaļas
- 160 ml piena
- 1 tējkarote sausā rauga
- 2 olas
- 40 g sviesta
- 1/3 glāzes cukura
- 420-450 g miltu
- vanilīns
- 100 ml dzērveņu džema
- 100 ml citronu džema
- 2 tējkarotes kartupeļu cietes
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Sauso raugu izšķīdina siltā pienā, patur 10 minūtes, kamēr parādās putu cepurīte.
- Pievieno cukuru, sviestu, sāli, vanilīnu, vienu veselu olu un olas baltumu no otras olas.
- Olas dzeltenumu atstāj pīnītes pārziešanai.
- Visu samaisa, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus - samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu liek traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā uz stundu.
- Mīklai jāuzrūgst 2 reizes lielākai.
- Pēc stundas mīklu mazliet samīca un atstāj vēl uz 40-50 minūtēm.
- Uzrūgušu mīklu samīca, sadala 2 daļās un izrullē divos, 5-7 mm biezos taisnstūros.
- Izrullētos taisnstūrus sadala 3 vienādās daļās un malējās daļās, ar nazi izdara 8-10 iegriezumus, 45 grādu leņķī.
- Vidējo mīklas daļu apkaisa ar kartupeļu cieti.
- Viena mīklas taisnstūra vidējā daļā liek dzērveņu džemu, otrā - citronu džemu.
- Abus džemus mazliet pārkaisa ar kartupeļu cieti.
- No mīklas strēmelēm sapin pīnīti, noziež virsmu ar olas dzeltenumu.
- Ja vēlas, pīnīti var pārkaisīt ar magoņu sēklām vai sezama sēkliņām.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!