Parastās pīnītes

Parastās pīnītes Foto: Parastās pīnītes

Sastāvdaļas

  • 160 ml piena
  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 2 olas
  • 40 g sviesta
  • 1/3 glāzes cukura
  • 420-450 g miltu
  • vanilīns
  • 100 ml dzērveņu džema
  • 100 ml citronu džema
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Sauso raugu izšķīdina siltā pienā, patur 10 minūtes, kamēr parādās putu cepurīte.
  2. Pievieno cukuru, sviestu, sāli, vanilīnu, vienu veselu olu un olas baltumu no otras olas.
  3. Olas dzeltenumu atstāj pīnītes pārziešanai.
  4. Visu samaisa, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus - samīca mīkstu mīklu.
  5. Mīklu liek traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā uz stundu.
  6. Mīklai jāuzrūgst 2 reizes lielākai.
  7. Pēc stundas mīklu mazliet samīca un atstāj vēl uz 40-50 minūtēm.
  8. Uzrūgušu mīklu samīca, sadala 2 daļās un izrullē divos, 5-7 mm biezos taisnstūros.
  9. Izrullētos taisnstūrus sadala 3 vienādās daļās un malējās daļās, ar nazi izdara 8-10 iegriezumus, 45 grādu leņķī.
  10. Vidējo mīklas daļu apkaisa ar kartupeļu cieti.
  11. Viena mīklas taisnstūra vidējā daļā liek dzērveņu džemu, otrā - citronu džemu.
  12. Abus džemus mazliet pārkaisa ar kartupeļu cieti.
  13. No mīklas strēmelēm sapin pīnīti, noziež virsmu ar olas dzeltenumu.
  14. Ja vēlas, pīnīti var pārkaisīt ar magoņu sēklām vai sezama sēkliņām.
  15. Cep 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes