Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 250 g skābā krējuma
- 200 g siera
- 2 sīpoli
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus vāra ar visu mizu, gatavus, atdzesē, novelk mizu un sagriež 1/2 centimetru biezās ripiņās.
- Sīpolus sagriež un cep augu eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
- Veidni ietauko, liek vārīto kartupeļu kārtu, tad cepto sīpolu kārtu.
- Sīpolu kārtu noziež ar skābo krējumu un liek atkal kartupeļu kārtu un tā, pamīšus.
- Pieber sāli, piparus un virsmu pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
- Sacepumu pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!