Sastāvdaļas
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 2 āboli
- sviests vai augu eļļa
- mazliet citrona sulas
Pagatavošana
- Ābolus noskalo, nosusina, sadala 4 daļās, izgriež serdi, ja ābolu miza ir cieta, tos nomizo.
- Ābolus sagriež plānās šķēlītēs.
- Ābolu šķēlītes liek bļodā, aprasina ar citrona sulu, samaisa.
- Olas sakuļ ar mikseri gaisīgās putās, nepārstājot putot, pievieno cukuru.
- Olu masā iemaisa izsijātus miltus, uzmanīgi, ar ēdamkaroti samaisa.
- Veidni ietauko ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
- Veidnē izkārto ābolu šķēlītes, virsū lej mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
- Cepšanās laikā krāsns durtiņas nevirina, citādi pīrāgs saplaks.
- Pīrāgs ir gatavs tad, kad parādās gaiši brūna garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!