Sastāvdaļas
- 5 āboli
- 1 ēdamkarote malta kanēļa
- 5 ēdamkarotes cukura
- 2,75 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote sāls
- 1 glāze augu eļļas
- 1 laima sula
- 2,5 tējkarotes vanilīna
- 4 olas
- 1/2 glāzes piena
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Veidni ieziež ar sviestu.
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs - samaisa ar cukuru un kanēli.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli.
- Citā bļodā samaisa eļļu, laima sulu, cukuru un vanilīnu.
- Abus maisījumus samaisa kopā, pievieno olas - samaisa, mīklai jābūt biezai.
- Pusi mīklas liek veidnē, virsū izkārto ābolu šķēlītes, āboliem virsū liek atlikušo mīklu.
- Cep 1,5 stundas, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!