Paradīzes ābolu kompots

Paradīzes ābolu kompots Foto: Paradīzes ābolu kompots

Sastāvdaļas

  • 1,8 kg paradīzes ābolu
  • 1 l ūdens
  • 300-500 g cukura
  • 1-3 g citronskābes

Pagatavošana

  1. Ar doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku.
  2. Kompota gatavošanai var lietot dažādas paradīzes ābolu šķirnes.
  3. Ieteicams lietot tādas šķirnes, kurām lielāki augļi un skaista krāsa.
  4. Āboliņus lieto pusgatavus, kad tie labi nokrāsojušies. Atlasa skaistākos, nebojātos augļus, kātiņus rūpīgi notīra, lai karsējot nekļūtu brūni, un izgriež zieda kausiņu. Lielākos augļus sadursta, lai pasterizēšanas laikā neplaisātu miziņa.
  5. Uzvārītā cukura sīrupā liek sagatavotos auglīšus un karsē tik ilgi, kamēr tie kļūst elastīgi.
  6. Tad ābolus ar putu karoti izņem no sīrupa, pilda izkarsētā burkā.
  7. Pārlej ar to pašu cukura sīrupu.
  8. Ja sīrups duļķains, to iepriekš filtrē.
  9. Pasterizē 80 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes un 3 litru burkas – 30 minūtes.

Padoms:
Paradīzes ābolus parasti konservē ēdienu rotāšanai. Izmanto arī kā salātus pie zivju, medījumu un putnu gaļas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes