Sastāvdaļas
- 1,8 kg paradīzes ābolu
- 1 l ūdens
- 300-500 g cukura
- 1-3 g citronskābes
Pagatavošana
- Ar doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku.
- Kompota gatavošanai var lietot dažādas paradīzes ābolu šķirnes.
- Ieteicams lietot tādas šķirnes, kurām lielāki augļi un skaista krāsa.
- Āboliņus lieto pusgatavus, kad tie labi nokrāsojušies. Atlasa skaistākos, nebojātos augļus, kātiņus rūpīgi notīra, lai karsējot nekļūtu brūni, un izgriež zieda kausiņu. Lielākos augļus sadursta, lai pasterizēšanas laikā neplaisātu miziņa.
- Uzvārītā cukura sīrupā liek sagatavotos auglīšus un karsē tik ilgi, kamēr tie kļūst elastīgi.
- Tad ābolus ar putu karoti izņem no sīrupa, pilda izkarsētā burkā.
- Pārlej ar to pašu cukura sīrupu.
- Ja sīrups duļķains, to iepriekš filtrē.
- Pasterizē 80 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes un 3 litru burkas – 30 minūtes.
Padoms:
Paradīzes ābolus parasti konservē ēdienu rotāšanai. Izmanto arī kā salātus pie zivju, medījumu un putnu gaļas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!