Paprikas un tomātu adžika

Paprikas un tomātu adžika Foto: Paprikas un tomātu adžika

Sastāvdaļas

  • 5 kg tomātu
  • 300 g čili piparu
  • 1 kg sarkano papriku
  • 3 glāzes 9% etiķa
  • 1 glāze sāls
  • 300 g ķiploku

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus nomazgā, notīra, sakapā mazos gabaliņos.
  2. Tomātus samaļ putriņā.
  3. Pārējos dārzeņus sīki sarīvē.
  4. Visus dārzeņus liek dziļā katlā, pieber sāli, etiķi – pāris minūtes pavāra.
  5. Nedaudz termiski apstrādājot adžiku, to varēs uzglabāt pat istabas temperatūrā.
  6. Gatavu adžiku liek tīrās burciņās un aizvāko.
  7. Šādi pagatavotu adžiku var uzglabāt 3 mēnešus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes