Sastāvdaļas
- 5 kg paprikas
- 2 litri ūdens
- 1 glāze medus
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 glāze eļļas
- 0,5 glāze 9% etiķa
Pagatavošana
- Papriku nomazgā, notīra, sagriež lielās daiviņās.
- Katlā uzvāra ūdeni, medu, sāli, eļļu (bez etiķa) un liek papriku uz 3 min blanšēties.
- Papriku izņem no šķidruma un kārto burkās.
- Kad visa paprika noblanšēta, tad šķidrumam katlā pievieno etiķi un karsto marinādi lej burkās.
- Burkas pasterizē 90°C temperatūrā 0,8 litru burkas 20 minūtes.
- Aizvāko, apgriež ar vāciņu uz leju lai atdziest.
Recepti piedāvā: Natalija Novikova
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!