Sastāvdaļas
- 500 g saldā krējuma (35% tauku)
- 1 vaniļas pāksts
- 50 g cukura
- 2 lapiņas želatīna
Rotāšanai:
- karameļu sīrups
- svaigas ogas
Pagatavošana
- Želatīna lapiņas uzbriedina ūdenī.
- Saldo krējumu lej katlā, vaniļas pākstij izņem sēklas un kopā ar visu pāksti pievieno saldajam krējumam.
- Pievieno cukuru, samaisa un katlu liek uz uguns, uzvāra un turpina vārīt uz mazas uguns 15 minūtes.
- Katlu noņem no uguns, izņem vaniļas pāksti, pievieno želatīnu, maisa, kamēr želatīns izšķīst.
- Saldo krējumu lej 4-6 veidnītēs un liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
- Pirms pasniegšanas veidnītes uz pāris sekundēm iegremdē karstā ūdenī, apgriež otrādi uz šķīvja.
- Pārlej ar karameļu sīrupu, rotā ar svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!