Panna - kotta

Panna - kotta Foto: Panna - kotta

Sastāvdaļas

  • 500 g saldā krējuma (35% tauku)
  • 1 vaniļas pāksts
  • 50 g cukura
  • 2 lapiņas želatīna

Rotāšanai:

  • karameļu sīrups 
  • svaigas ogas

Pagatavošana

  1. Želatīna lapiņas uzbriedina ūdenī.
  2. Saldo krējumu lej katlā, vaniļas pākstij izņem sēklas un kopā ar visu pāksti pievieno saldajam krējumam.
  3. Pievieno cukuru, samaisa un katlu liek uz uguns, uzvāra un turpina vārīt uz mazas uguns 15 minūtes. 
  4. Katlu noņem no uguns, izņem vaniļas pāksti, pievieno želatīnu, maisa, kamēr želatīns izšķīst.
  5. Saldo krējumu lej 4-6 veidnītēs un liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
  6. Pirms pasniegšanas veidnītes uz pāris sekundēm iegremdē karstā ūdenī, apgriež otrādi uz šķīvja.
  7. Pārlej ar karameļu sīrupu, rotā ar svaigām ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes