Sastāvdaļas
- 500 ml saldā krējuma
- 200 ml piena
- 150 g cukura
- 10 g želatīna
- 10 g vaniļas cukura
Mērcei:
- 200 g zemeņu
- 50 g cukura
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar 250 ml ūdens, atstāj uz 10 minūtēm.
- Saldo krējumu un pienu lej katlā, pievieno vaniļas un parastā cukura maisījumu, samaisa.
- Vāra uz lēnas uguns, maisot, gandrīz uzvārīt.
- Tiklīdz parādās pirmie burbuļi, noņem no uguns.
- Pievieno želatīnu, izmaisa, kamēr tas izšķīst.
- Masu lej deserta traukos un liek ledusskapī uz 5-10 stundām.
- Ar blenderi sablenderē zemenes, pieber cukuru, samaisa, liek ledusskapī.
- Sastingušu panna-kottu pārlej ar zemeņu mērci, pirms pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!