Panna-kotta ar zemeņu mērci

Panna-kotta ar zemeņu mērci Foto: Panna-kotta ar zemeņu mērci

Sastāvdaļas

  • 500 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • 150 g cukura
  • 10 g želatīna
  • 10 g vaniļas cukura
Mērcei:
  • 200 g zemeņu
  • 50 g cukura

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar 250 ml ūdens, atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Saldo krējumu un pienu lej katlā, pievieno vaniļas un parastā cukura maisījumu, samaisa.
  3. Vāra uz lēnas uguns, maisot, gandrīz uzvārīt.
  4. Tiklīdz parādās pirmie burbuļi, noņem no uguns.
  5. Pievieno želatīnu, izmaisa, kamēr tas izšķīst.
  6. Masu lej deserta traukos un liek ledusskapī uz 5-10 stundām.
  7. Ar blenderi sablenderē zemenes, pieber cukuru, samaisa, liek ledusskapī. 
  8. Sastingušu panna-kottu pārlej ar zemeņu mērci, pirms pasniegšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes