Panna kotta ar zemenēm

Panna kotta ar zemenēm Foto: Panna kotta ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 400 ml saldā krējuma (20% tauku)
  • 1/2 ēdamkarotes želatīna
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 100 g zemeņu
  • 2 tējkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Želatīnu pārlej ar 2-3 ēdamkarotēm auksta ūdens, 5 minūtes uzbriedina, tad liek bļodā ar karstu ūdeni, maisa, kamēr tas izkūst.
  2. Saldo krējumu samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru, maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis. 
  3. Ja saldais krējums ir tikai mazliet uzkarsis, tad var pievienot želatīnu, samaisīt un liet veidnītēs.
  4. Ja saldais krējums ir pārāk karsts, to atdzesē un tad pievieno želatīnu, samaisa un lej veidnītēs.
  5. Veidnītes liek ledusskapī uz nakti vai, vismaz uz 4-5 stundām.
  6. Zemenes sagriež mazos gabaliņos, samaisa ar pūdercukuru, kārto uz sastingušo panna kottu, pārlej ar radušos zemeņu sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes