Sastāvdaļas
- 400 ml saldā krējuma (20% tauku)
- 1/2 ēdamkarotes želatīna
- 3 ēdamkarotes cukura
- 10 g vaniļas cukura
- 100 g zemeņu
- 2 tējkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar 2-3 ēdamkarotēm auksta ūdens, 5 minūtes uzbriedina, tad liek bļodā ar karstu ūdeni, maisa, kamēr tas izkūst.
- Saldo krējumu samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru, maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis.
- Ja saldais krējums ir tikai mazliet uzkarsis, tad var pievienot želatīnu, samaisīt un liet veidnītēs.
- Ja saldais krējums ir pārāk karsts, to atdzesē un tad pievieno želatīnu, samaisa un lej veidnītēs.
- Veidnītes liek ledusskapī uz nakti vai, vismaz uz 4-5 stundām.
- Zemenes sagriež mazos gabaliņos, samaisa ar pūdercukuru, kārto uz sastingušo panna kottu, pārlej ar radušos zemeņu sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!