Sastāvdaļas
- 2 liellopu gaļas gabali (3 cm biezi)
- saišķītis svaiga timiāna
- sāls
- 100 ml sarkanvīna
- 4 kartupeļi
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež salmiņos - 20-30 minūtes mērcē ūdenī.
- Tad kartupeļus nosusina papīra dvielī, cep sakarsētā augu eļļā, atkal nosusina papīra dvielī.
- Gataviem kartupeļiem uzber sāli vai garšvielas.
- Gaļas gabalus bagātīgi apkaisa ar sakapātu timiānu, ar pirkstiem zaļumus iespiež gaļā.
- Pannu sakarsē, iekaisa tajā sāli, pa visu virsmu, uz sāls liek gaļu.
- 4 minūtes neko nedara, pēc 4 minūtēm, uzmanīgi, gaļu nesadurstot, apgriež to otrādi.
- Turpina cept 2 minūtes - steiks ir gatavs!
- Gaļu liek šķīvī, atstāj nostāvēties dažas minūtes.
- Pannā, kurā ir sāls un pārpalikumi no gaļas, lej vīnu, ar koka karoti samaisa, pakarsē.
- Kartupeļus liek šķīvī pie gaļas, pārlej ar vīna mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!