Pannā cepts liellopu gaļas steiks

Pannā cepts liellopu gaļas steiks Foto: Pannā cepts liellopu gaļas steiks

Sastāvdaļas

  • 2 liellopu gaļas gabali (3 cm biezi)
  • saišķītis svaiga timiāna
  • sāls
  • 100 ml sarkanvīna
  • 4 kartupeļi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež salmiņos - 20-30 minūtes mērcē ūdenī.
  2. Tad kartupeļus nosusina papīra dvielī, cep sakarsētā augu eļļā, atkal nosusina papīra dvielī.
  3. Gataviem kartupeļiem uzber sāli vai garšvielas.
  4. Gaļas gabalus bagātīgi apkaisa ar sakapātu timiānu, ar pirkstiem zaļumus iespiež gaļā.
  5. Pannu sakarsē, iekaisa tajā sāli, pa visu virsmu, uz sāls liek gaļu.
  6. 4 minūtes neko nedara, pēc 4 minūtēm, uzmanīgi, gaļu nesadurstot, apgriež to otrādi.
  7. Turpina cept 2 minūtes - steiks ir gatavs!
  8. Gaļu liek šķīvī, atstāj nostāvēties dažas minūtes.
  9. Pannā, kurā ir sāls un pārpalikumi no gaļas, lej vīnu, ar koka karoti samaisa, pakarsē.
  10. Kartupeļus liek šķīvī pie gaļas, pārlej ar vīna mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes