Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes rafinētas saulespuķu eļļas
- 1,5 glāzes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 80 g cukura
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ola
Pagatavošana
- No dotā produktu daudzuma sanāks aptuveni 20 cepumu.
- Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru un skābo krējumu.
- Pielej saulespuķu eļļu, turpina kult.
- Miltus izsijā kopā cepamo pulveri, iemaisa mīklā, mīklu mīca ar rokām, kamēr tā nelīp pie rokām.
- No mīklas veltnē desiņu 3-4 cm diametrā, sagriež 1cm lielos gabaliņos.
- No mīklas veido bumbiņas, tad tās saspiež plācenīšos.
- Ja vēlas, veido zīmējumu uz cepumiem, izmantojot gaļas āmuriņu, viegli uzspiežot.
- Pannu liek uz mazas uguns un uzkarsē.
- Cepumus liek sausā pannā, cep 3-4 minūtes, no katras puses, cepumu malas būs mīkstas - tā tam jābūt.
- Gatavus cepumus atdzesē, pasniedz ar dzērieniem pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!