Pannā cepti krējuma cepumi

Pannā cepti cepumi Foto: Pannā cepti krējuma cepumi

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes rafinētas saulespuķu eļļas
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 80 g cukura
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. No dotā produktu daudzuma sanāks aptuveni 20 cepumu.
  2. Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru un skābo krējumu.
  3. Pielej saulespuķu eļļu, turpina kult.
  4. Miltus izsijā kopā cepamo pulveri, iemaisa mīklā, mīklu mīca ar rokām, kamēr tā nelīp pie rokām.
  5. No mīklas veltnē desiņu 3-4 cm diametrā, sagriež 1cm lielos gabaliņos.
  6. No mīklas veido bumbiņas, tad tās saspiež plācenīšos.
  7. Ja vēlas, veido zīmējumu uz cepumiem, izmantojot gaļas āmuriņu, viegli uzspiežot.
  8. Pannu liek uz mazas uguns un uzkarsē.
  9. Cepumus liek sausā pannā, cep 3-4 minūtes, no katras puses, cepumu malas būs mīkstas - tā tam jābūt.
  10. Gatavus cepumus atdzesē, pasniedz ar dzērieniem pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes