Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 8 olas
- 320 ml piena
- 180 ml salda krējuma
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 190 g miltu
- šķipsniņa sāls
- 35 g pūdercukura
Krēmam:
- 200 g vārīta krēma
- 250 g Maskarpone siera
- 100 g baltas šokolādes
- 200 g salda krējuma
- 1 tējkarote kafijas ekstrakta
- 2 ēdamkarotes kafijas liķiera
Vārītam krēmam:
- 150 g karsta piena
- 35 g karsta salda krējuma
- 60 g olu dzeltenumu (apmēram 3 dzeltenumi)
- 60 g cukura
- 15 g kukurūzas cietes
Ogu mērcei:
- 350 g svaigu vai saldētu ogu
- 50 - 100 g cukura
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Rotājumam:
- 50 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
Gatavo pankūkas:
- Visas sastāvdaļas saputo viendabīgā masā. Mīklai jābūt trekna saldā krējuma konsistencē.
- Ja nepieciešams, var pievienot vēl pienu.
- Cep uz pannas, kuru iesmērē ar sviestu pēc nepieciešamības. Pankūkas cep tikai no vienas puses.
- Pankūkas ņem no pannas nost tad, kad tās virsma vairs nav šķidra.
- Cep tik daudz pankūku, kamēr beidzas mīkla. Atkarībā no pannas lieluma sanāks 17 - 22 pankūkas.
Gatavo krēmu no Maskarpone siera:
- Vispirms pagatavo vārīto krēmu. Balto šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Vārītajā krēmā iejauc šokolādi, samaisa.
- Maskarpone sieru viegli saputo. Saldo krējumu saputo gandrīz līdz stingrai konsistencei.
- Rūpīgi savieno Maskarpone sieru un putukrējumu, neputo.
- Vārītā krēma un šokolādes masai pievieno kafijas ekstraktu un liķieri.
- Pievieno siera masai un novieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.
Gatavo ogu mērci:
- Katliņā liek ogas un cukuru.
- Uz mazas uguns karsē līdz ogas kļūst mīkstas, apmēram 5 minūtes, vai 10 minūtes, ja ogas ir saldētas.
- Apmēram 100 g ogu atdala un atstāj malā, pērējās saspiež biezenī, izberž caur sietu.
- Liek atpakaļ katliņā un noved līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno kartupeļu cieti.
- Vāra uz mazas uguns, kamēr sabiezē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī.
Veido torti:
- Pankūkas liek uz šķīvja, kurš ir piemērots pēc diametra.
- Katru pankūku apsmērē ar krēmu, apmēram ar 1,5 - 2 ēdamkarotēm vienu pankūku.
- Pankūkas liek vienu uz otras, kamēr beidzas krēms vai pankūkas.
- Pēdējo pankūku nevajag smērēt ar krēmu.
- Torti liek uz nakti ledusskapī.
- Uz pilnībā atdzesētas tortes lej ogu mērci, centrā izkārto maliņā atliktās ogas.
- Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
- Tortei ļauj pastāvēt istabas temperatūrā apmēram stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!