Pankūku pīrāgs ar āboliem

Pankūku pīrāgs ar āboliem Foto: Pankūku pīrāgs ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 6 āboli
  • 50 g cukura 
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma 
  • šķipsniņa malta kanēļa
Pankūkām:
  • 250 g miltu 
  • 3 olas
  • 500 ml piena
  • 1 ēdamkarote cukura 
  • 60 g sviesta 
  • 4 ēdamkarotes degvīna 
  • šķipsniņa sāls 

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā lielā bļodā, pielej pienu, izmaisa.
  2. Turpinot maisīt, iemaisa olas, pievieno sāli, cukuru un 30 gramus sviesta.
  3. Pielej degvīnu, samaisa un atstāj siltā vietā uz 1 stundu.
  4. Lielā pannā uzkarsē mazliet sviesta, mīklu izpludina, cep 1 minūti, apgriež otrādi un turpina cept 1 minūti.
  5. Šādi izcep visas pankūkas.
  6. Ābolus nomizo, sagriež ceturtdaļās, izgriež serdes, liek sautējamā katlā, pielej 1/2 glāzes ūdens.
  7. Katlam uzliek vāku, karsē 10 minūtes uz vidējas uguns.
  8. Pievieno cukuru, kanēli, skābo krējumu, samaisa, turpina karsēt uz lielas uguns, noņemot katlam vāku, 3-4 minūtes.
  9. Tad katlu noņem no uguns un atdzesē.
  10. Taisnstūra formas veidnē ieklāj pārtikas plēvi, 2 pankūkas liek tā, lai visa apakša būtu noklāta, malas pārkārtos pāri.
  11. Liek ābolu pildījumu, tad atkal pankūkas, tā pamīšus, ar ābolu pildījumu.
  12. Virsējām pankūkām pārliek pāri pankūku maliņas, ietin plēvē, virsū liek slogu, liek ledusskapī uz nakti.
  13. Pirms pasniegšanas, pīrāgu sagriež 3 cm platos gabalos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes