Pankūku pīrādziņi ar biezpienu

Pankūku pīrādziņi ar biezpienu Foto: Pankūku pīrādziņi ar biezpienu

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 500 ml rūgušpiena
  • 200 g biezpiena
  • 1 tējkarote sodas
  • 300 g miltu
  • sāls
  • cukurs
  • 100 ml augu eļļas

Pagatavošana

  1. Biezpienu sakuļ ar olām, pielej pusi rūgušpiena, pieber sāli, cukuru, pievieno miltus,eļļu, visu sakuļ.
  2. Atlikušajam rūgušpienam pievieno sodu, kārtīgi samaisa.
  3. Rūgušpiena-sodas maisījumu samaisa ar miltu maisījumu, visu kārtīgi sakuļ.
  4. Mīkla sanāk bieza skābā krējuma konsistencē.
  5. Pildījumā liek to, kas vislabāk garšo - gan sāļš, gan salds - sēnes, aknas, kāposti, ievārījums, biezpiens, vistas gaļa utt.
  6. Ja pildījums ir sāļš, mīklai vairāk pievieno sāli, bet, ja salds - cukuru.
  7. Sakarsētā pannā cep pankūkas, samazina uguni, pannai uzliek vāku.
  8. Kad pankūkas apakša ir apcepusies, liek pildījumu (pankūkas vidū), uzmanīgi, ar lāpstiņas palīdzību, to saloka.
  9. Atkal pannai uzliek vāku, cep 1 minūti, apgriež pankūku otrādi, atkal uzliek vāku, turpina cept 1 minūti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes