Sastāvdaļas
- 2 olas
- 500 ml rūgušpiena
- 200 g biezpiena
- 1 tējkarote sodas
- 300 g miltu
- sāls
- cukurs
- 100 ml augu eļļas
Pagatavošana
- Biezpienu sakuļ ar olām, pielej pusi rūgušpiena, pieber sāli, cukuru, pievieno miltus,eļļu, visu sakuļ.
- Atlikušajam rūgušpienam pievieno sodu, kārtīgi samaisa.
- Rūgušpiena-sodas maisījumu samaisa ar miltu maisījumu, visu kārtīgi sakuļ.
- Mīkla sanāk bieza skābā krējuma konsistencē.
- Pildījumā liek to, kas vislabāk garšo - gan sāļš, gan salds - sēnes, aknas, kāposti, ievārījums, biezpiens, vistas gaļa utt.
- Ja pildījums ir sāļš, mīklai vairāk pievieno sāli, bet, ja salds - cukuru.
- Sakarsētā pannā cep pankūkas, samazina uguni, pannai uzliek vāku.
- Kad pankūkas apakša ir apcepusies, liek pildījumu (pankūkas vidū), uzmanīgi, ar lāpstiņas palīdzību, to saloka.
- Atkal pannai uzliek vāku, cep 1 minūti, apgriež pankūku otrādi, atkal uzliek vāku, turpina cept 1 minūti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!