Pankūku „gliemezis” ar malto gaļu skābā krējuma mērcē

Pankūku „gliemezis” ar malto gaļu skābā krējuma mērcē Foto: Pankūku „gliemezis” ar malto gaļu skābā krējuma mē

Sastāvdaļas

Mīklai:
● 2 olas
● 2 glāzes piena
● 1 glāze miltu
● 1 ēdamkarote cukura
● 1/4 tējkarotes sāls
● 50 g mīksta margarīna
Pildījumam:
● 500 g maltās gaļas
● 2-3 vidēja lieluma sīpoli
● kartupeļu biezenis no 4-5 vidēja lieluma kartupeļiem
● 2-3 ķiploku daiviņas
● sāls, pipari
Mērcei:
● 2-3 olas
● 2-3 ēdamkarotes miltu
● 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma
● 17 g piena
● sāls

Pagatavošana

    1. Gatavo mīklu - olas sakuļ blenderī, pievieno siltu pienu, vēlreiz sakuļ.
    2. Pievieno izkausētu margarīnu, sāli, cukuru, samaisa.
    3. Miltus pievieno pakāpeniski, sakuļ, mīklu atstāj mazliet nostāvēties.
    4. Gatavo pildījumu - malto gaļu apcep, pievieno sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus.
    5. Pievieno kartupeļu biezeni, sāli, piparus - turpina cept 2 minūtes, uz vidējas uguns.
    6. No mīklas izcep pankūkas.
    7. Pankūkām uzklāj pildījumu, katru pildīto pankūku sarullē, izkārto ietaukotā veidnē, apļa formā.
    8. Gatavo mērci - samaisa miltus, olas, skābo krējumu, pienu, pieber mazliet sāli un pārlej pankūkām.
    9. Cep pankūku „gliemezi” 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes