Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 2 glāzes piena
- 1 glāze miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 50 g mīksta margarīna
Pildījumam:
- 500 g maltās gaļas
- 2-3 vidēja lieluma sīpoli
- kartupeļu biezenis no 4-5 vidēja lieluma kartupeļiem
- 2-3 ķiploku daiviņas
- sāls, pipari
Mērcei:
- 2-3 olas
- 2-3 ēdamkarotes miltu
- 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 17 g piena
- sāls
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ blenderī, pievieno siltu pienu, vēlreiz sakuļ.
- Pievieno izkausētu margarīnu, sāli, cukuru, samaisa.
- Miltus pievieno pakāpeniski, sakuļ, mīklu atstāj mazliet nostāvēties.
- Gatavo pildījumu - malto gaļu apcep, pievieno sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus.
- Pievieno kartupeļu biezeni, sāli, piparus - turpina cept 2 minūtes, uz vidējas uguns.
- No mīklas izcep pankūkas.
- Pankūkām uzklāj pildījumu, katru pildīto pankūku sarullē, izkārto ietaukotā veidnē, apļa formā.
- Gatavo mērci - samaisa miltus, olas, skābo krējumu, pienu, pieber mazliet sāli un pārlej pankūkām.
- Cep pankūku „gliemezi” 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!