Pankūku „gliemezis” ar malto gaļu skābā krējuma mērcē

Pankūku „gliemezis” ar malto gaļu skābā krējuma mērcē Foto: Pankūku „gliemezis” ar malto gaļu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 olas
  • 2 glāzes piena
  • 1 glāze miltu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 50 g mīksta margarīna

Pildījumam:

  • 500 g maltās gaļas
  • 2-3 vidēja lieluma sīpoli
  • kartupeļu biezenis no 4-5 vidēja lieluma kartupeļiem
  • 2-3 ķiploku daiviņas
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 2-3 olas
  • 2-3 ēdamkarotes miltu
  • 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 17 g piena
  • sāls

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas sakuļ blenderī, pievieno siltu pienu, vēlreiz sakuļ.
  2. Pievieno izkausētu margarīnu, sāli, cukuru, samaisa.
  3. Miltus pievieno pakāpeniski, sakuļ, mīklu atstāj mazliet nostāvēties.
  4. Gatavo pildījumu - malto gaļu apcep, pievieno sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus.
  5. Pievieno kartupeļu biezeni, sāli, piparus - turpina cept 2 minūtes, uz vidējas uguns.
  6. No mīklas izcep pankūkas.
  7. Pankūkām uzklāj pildījumu, katru pildīto pankūku sarullē, izkārto ietaukotā veidnē, apļa formā.
  8. Gatavo mērci - samaisa miltus, olas, skābo krējumu, pienu, pieber mazliet sāli un pārlej pankūkām.
  9. Cep pankūku „gliemezi” 180°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes