Sastāvdaļas
- 1,1 l piena
- 250 g miltu
- 4 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 270 g cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- vanilīns pēc garšas
- 70 g sviesta
- kokosriekstu skaidiņas pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - samaisa 200 gramus miltu, 500 ml piena, 2 olas, 1 ēdamkaroti cukura, cepamo pulveri, sāli un naža galu vanilīna.
- Cep pankūkas.
- Gatavo krēmu - 1 glāzi cukura samaisa ar 2 olām, pievieno 3 ēdamkarotes miltu un mazliet vanilīna, pielej 2,5 glāzes auksta piena, sakuļ viendabīgā masā.
- Masu lej katlā, liek uz vidējas uguns un pastāvīgi maisot, uzvāra.
- Pievieno sviestu, izmaisa, ja vēlas, lai krēms būtu biezāks, pavāra vēl 5-10 minūtes, kamēr sabiezē.
- Pankūku liek uz darba virsmas, uz pankūkas maliņas liek 2-3 karotes krēma, nedaudz izlīdzina to, uzmanīgi pankūku satin ruletē.
- Šādi rīkojas ar visām atlikušajām pankūkām.
- Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!