Pankūkas ar burkānu tortes garšu

Pankūkas ar burkānu tortes garšu Foto: Pankūkas ar burkānu tortes garšu

Sastāvdaļas

  • 130 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1/8 tējkarotes malta ingvera
  • 1 glāze rūgušpiena
  • 1 ola
  • 30 g brūnā cukura
  • 15 g izkausēta sviesta
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 150 g rīvētu burkānu

Krēmam:

  • 60 g krēmsiera
  • 20 g pūdercukura
  • 1 šķipsniņa malta kanēļa
  • 2 tējkarotes kļavu sīrupa vai medus
  • 1/4 tējkarotes vanilīna
  • 1 ēdamkarote piena

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā samaisa visas sausās mīklas sastāvdaļas(izņemot brūno cukuru).
  2. Atsevišķā bļodā samaisa rūgušpienu ar olu, brūno cukuru, sviestu un vanilīnu, pievieno rīvētos burkānus.
  3. Rūgušpiena masu samaisa ar sauso mīklas sastāvdaļu masu - samīca viendabīgu mīklu, atstāj uz 5 minūtēm.
  4. Gatavo krēmu - bļodā sakuļ krēmsieru vieglā, gaisīgā masā.
  5. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, maltu kanēli, kļavu sīrupu vai medu, pienu, vanilīnu. 
  6. Ja Jums liekas, ka krēma masa ir pārāk bieza, pielejiet vēl pienu.
  7. Pannu uzkarsē uz vidējas uguns, cep eļļā nelielas pankūkas, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  8. Gatavas pankūkas liek traukā, virsū pārlej krēmu, rotā ar rīvētiem burkāniem, pasniedz karstas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes