Pankūkas ar biezpienu austriešu gaumē

Pankūkas ar biezpienu austriešu gaumē Foto: Pankūkas ar biezpienu austriešu gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 140 g miltu
  • 2 olas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 paciņas vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 250 ml piena
  • augu eļļa pankūku cepšanai

Pildījumam:

  • 50 g sviesta
  • 30 g pūdercukura
  • 1/2 paciņas vaniļas cukura
  • citrona miziņa
  • 3 olu baltumi
  • 3 olu dzeltenumi
  • 125 ml skābā krējuma
  • 250 g liesa biezpiena
  • 40 g cukura
  • 30 g rozīņu

Mērcei:

  • 125 ml piena
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 30 g cukura
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - daļu piena samaisa ar olu, olas dzeltenumu, miltiem, sāli, vaniļas cukuru, izmaisa, lai nav kunkuļu.
  2. Pielej atlikušo pienu, mīklai jābūt pietiekoši šķidrai. 
  3. Mīklu atstāj nostāvēties 20 minūtes, tad cep pankūkas. 
  4. Gatavo pildījumu - sviestu samaisa ar pūdercukuru, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu - sakuļ.
  5. Pievieno olas dzeltenumus, skābo krējumu, caur sietu izberztu biezpienu.
  6. Olu baltumus sakuļ ar cukuru, pievieno biezpiena masai, pievieno rozīnes.
  7. Pankūkas noklāj ar pildījumu (pildījuma masa ir pašķidra, bet cepoties, tā sabiezēs). 
  8. Pankūkas satin caurulītē, pārgriež uz pusēm, liek ietaukotā veidnē, ar tinuma vietu uz augšu.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 10 minūtes. 
  10. Gatavo mērci - visas mērces sastāvdaļas samaisa un sakuļ.
  11. Mērci pārlej pankūkām, turpina cept 15 minūtes, pirms pasniegšanas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes