Panēti ziedkāposti

Panēti ziedkāposti Foto: Panēti ziedkāposti

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
Panēšanai:
  • 1 ola
  • sāls, pipari
  • mazliet piena
  • milti
  • augu eļļa cepšanai
Mērcei:
  • skābais krējums
  • ķiploki
  • dilles

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu sadala nelielās rozetēs.
  2. Gatavo maisījumu panēšanai - olu, sāli, piparus, pienu sakuļ ar putojamo slotiņu.
  3. Pievieno tik daudz miltu, lai mīkla būtu ne pārāk šķidra, bet arī ne pārāk bieza.
  4. Visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu, mīklai jābūt diezgan sāļai, jo ziedkāpostus nevārīsim!
  5. Katru ziedkāposta rozeti apmērcē mīklā no visām pusēm.
  6. Cep augu eļļā, uz lēnas uguns, no visām pusēm, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  7. Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem un sakapātām dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes