Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts
Panēšanai:
- 1 ola
- sāls, pipari
- mazliet piena
- milti
- augu eļļa cepšanai
Mērcei:
- skābais krējums
- ķiploki
- dilles
Pagatavošana
- Ziedkāpostu sadala nelielās rozetēs.
- Gatavo maisījumu panēšanai - olu, sāli, piparus, pienu sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Pievieno tik daudz miltu, lai mīkla būtu ne pārāk šķidra, bet arī ne pārāk bieza.
- Visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu, mīklai jābūt diezgan sāļai, jo ziedkāpostus nevārīsim!
- Katru ziedkāposta rozeti apmērcē mīklā no visām pusēm.
- Cep augu eļļā, uz lēnas uguns, no visām pusēm, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem un sakapātām dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!