Paipalu olas skotu gaumē

Paipalu olas skotu gaumē Foto: Paipalu olas skotu gaumē

Sastāvdaļas

  • 12-13 paipalu olas
  • 300 g vistas filejas
  • 1 pētersīļa kātiņš
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 vistas ola
  • sāls, pipari
  • rīvmaize
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  • Paipalu olas liek katlā, aukstā ūdenī, vāra 3-4 minūtes, kamēr gatavas. Atdzesē.
  • Vistas fileju nomazgā, sagriež mazos gabaliņos un sakuļ ar blenderi.
  • Gaļai pievieno sakapātu pētersīli, sāli, piparus, saspiestu ķiploku - visu samaisa.
  • Ņem trīs bļodas - vienā ieber miltus, otrā - vistas olas un sāls, piparu maisījumu, trešajā ieber rīvmaizi.
  • Paipalu olām noņem čaumalas. Gaļu sadala tik daudz gabalos, cik ir paipalu olu.
  • No gaļas izveido plāceni, vidū liek paipalu olu, aiztaisa galus ciet un izveido lodīti.
  • Gaļas lodīti apviļā miltos, olas, sāls un piparu maisījumā un tad rīvmaizē.
  • Apviļātās lodītes liek nelielā katliņā, verdošā eļļā. Cep 5-6 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  • Gatavas lodītes liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes