Sastāvdaļas
- 12-13 paipalu olas
- 300 g vistas filejas
- 1 pētersīļa kātiņš
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 vistas ola
- sāls, pipari
- rīvmaize
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Paipalu olas liek katlā, aukstā ūdenī, vāra 3-4 minūtes, kamēr gatavas. Atdzesē.
- Vistas fileju nomazgā, sagriež mazos gabaliņos un sakuļ ar blenderi.
- Gaļai pievieno sakapātu pētersīli, sāli, piparus, saspiestu ķiploku - visu samaisa.
- Ņem trīs bļodas - vienā ieber miltus, otrā - vistas olas un sāls, piparu maisījumu, trešajā ieber rīvmaizi.
- Paipalu olām noņem čaumalas. Gaļu sadala tik daudz gabalos, cik ir paipalu olu.
- No gaļas izveido plāceni, vidū liek paipalu olu, aiztaisa galus ciet un izveido lodīti.
- Gaļas lodīti apviļā miltos, olas, sāls un piparu maisījumā un tad rīvmaizē.
- Apviļātās lodītes liek nelielā katliņā, verdošā eļļā. Cep 5-6 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavas lodītes liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!