„Paipalu kājiņas”

„Paipalu kājiņas” Foto: „Paipalu kājiņas”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 200 ml kefīra
  • sāls
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 250-300 g miltu
Pildījumam:
  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 2 sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
Dekoram:
  • 2 iepakojumi sāļo salmiņu
  • 1 ola
  • rīvmaize

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - kefīru sakuļ ar sāli un sodu, pievieno miltus.
  2. Miltus pievieno pakāpeniski - pēc katras pievienošanas samaisa ar karoti.
  3. Kad maisīt kļūst grūti, mīklu liek uz darba virsmas un samīca ar rokām.
  4. Mīklu atstāj nostāvēties.
  5. Gatavo pildījumu - malto gaļu sablenderē kopā ar sīpoliem, sāli un pipariem.
  6. Mīklu izrullē plāksnē - izspiež aplīšus ar glāzi.
  7. Katram mīklas aplītim vidū liek vienu sāļo salmiņu - lai gali iet pāri malām.
  8. Katram mīklas aplītim un salmiņam virsū liek maltās gaļas pildījumu, malas aizspiež.
  9. Pārgriež uz pusēm, pamērcē olā, tad apviļā rīvmaizē.
  10. Cep sakarsētā augu eļļā, uz lēnas uguns.
  11. Ceptās kājiņas liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes