Sastāvdaļas
- 200 ml kefīra
- sāls
- 1/2 tējkarotes sodas
- 250-300 g miltu
- 500 g maltas vistas gaļas
- 2 sīpoli
- 5 ķiploka daiviņas
- sāls, malti melnie pipari
- 2 iepakojumi sāļo salmiņu
- 1 ola
- rīvmaize
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - kefīru sakuļ ar sāli un sodu, pievieno miltus.
- Miltus pievieno pakāpeniski - pēc katras pievienošanas samaisa ar karoti.
- Kad maisīt kļūst grūti, mīklu liek uz darba virsmas un samīca ar rokām.
- Mīklu atstāj nostāvēties.
- Gatavo pildījumu - malto gaļu sablenderē kopā ar sīpoliem, sāli un pipariem.
- Mīklu izrullē plāksnē - izspiež aplīšus ar glāzi.
- Katram mīklas aplītim vidū liek vienu sāļo salmiņu - lai gali iet pāri malām.
- Katram mīklas aplītim un salmiņam virsū liek maltās gaļas pildījumu, malas aizspiež.
- Pārgriež uz pusēm, pamērcē olā, tad apviļā rīvmaizē.
- Cep sakarsētā augu eļļā, uz lēnas uguns.
- Ceptās kājiņas liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!