Padomi saimniecēm, kā garšīgi pagatavot kartupeļus

Padomi saimniecēm, kā garšīgi pagatavot kartupeļus Foto: Padomi saimniecēm, kā garšīgi pagatavot kartupeļus

1. Vārīti kartupeļi garšos labāk, ja ūdenim pievienosiet 3-4 ķiploka daiviņas vai 1 sīpolu, vai mazliet diļļu.

2. Kartupeļi ātrāk izvārīsies, ja ūdenim pievienosiet 1 ēdamkaroti margarīna.

3. Lai iepriekšējās ražas kartupeļiem, vāroties neparādītos zili plankumi, ūdenim pievieno mazliet etiķa.

4. Jaunos kartupeļus būs vieglāk nomizot, ja iepriekš ievietosiet tos aukstā ūdenī.

5. Kartupeļus labāk cept sakarsētā pannā, uz lielas uguns, tad uguni samazina.
Pirms cepšanas kartupeļus labāk nosusināt, tad tie labāk apcepsies.

6. Kartupeļu biezputrai labāk liet klāt karstu pienu, ja pievienosiet aukstu pienu, biezputra kļūs zilgana.

7. Nomizotus kartupeļus jāizlieto uzreiz, citādi tie samelnēs, ja nepieciešams uzglabāt nomizotus kartupeļus, tos blīvi ietin pārtikas plēvē un aizsien.

8. Apsalušus kartupeļus 1 minūti patur aukstā ūdenī, tad vāra verdošā ūdenī, pievienojot 1 tējkaroti sāls un 1 tējkaroti etiķa.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes