Padomi, kā pareizi pagatavot cāli tabakā

Padomi, kā pareizi pagatavot cāli tabakā Foto: Padomi, kā pareizi pagatavot cāli tabakā
Slogs
Galvenais priekšnoteikums, lai pagatavotu šo ēdienu -  cāli nepieciešams piespiest ar slogu, jeb smagumu.
 
Cālis
Nereti šajā ēdienā izmanto vistu, bet jāizmanto tieši cālis, kura svars nepārsniedz 500 gramus.
 
Izdauzīšana
Cāli nedauza ar gaļas āmuriņu, to mazliet izgriež uz āru, lai ieplīst ribu kauli, tos var izņemt.
 
Garšvielas
Kaut kādas specifiskas garšvielas šajā ēdienā neizmanto. Galvenās garšvielas ir sāls, pipari. Ar sāli un pipariem cāli ierīvē 15-20 minūtes, pirms gatavošanas beigām.
Mērci, kuras pagatavošanā izmanto ķiplokus, citronu, pasniedz atsevišķi.
 
Sviests
Cāļa gatavošanā izmanto 30-40 gramus sviesta.
 
Cepšana
Cāli liek pannā ar ādu uz leju.
Virsū cālim liek smagumu - cep 15-20 minūtes, uz vidējas uguns, no sākuma no vienas puses, apgriež otrādi, uzliek smagumu, turpina cept 15-20 minūtes.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes