Sastāvdaļas
- 190 g majonēzes
- 4 olas
- 2 kausētie sieriņi
- dilles pēc garšas
- 1 ķiploka daiviņa
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
- 1 burkāns
Pagatavošana
- Kausētos sieriņus ieliek saldētavā uz 20 minūtēm.
- Bļodā sakuļ olas ar sāli un pipariem.
- Pievieno majonēzi un sakuļ viendabīgā masā (ja vēlas, majonēzes vietā var izmantot skābo krējumu).
- Veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Burkānu nomizo, ar asu nazi izveido burkānu ziediņus, liek veidnē, ziediem kātiņus izveido no dillēm.
- Ļoti uzmanīgi uzlej majonēzes-olu maisījumu, lej ļoti lēni, lai burkānu ziediņi neuzpeld.
- Cep 180 °C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 10 minūtes, līdz gaiši-zeltainai nokrāsai.
- Omlete ir gatava, kad parādās burbulīši.
- Kausētos sieriņus sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sakapātu ķiploka daiviņu, dilles, majonēzi - kārtīgi samaisa.
- Gatavu omleti izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, kopā ar cepamo papīru izņem no veidnes, uzmanīgi apgriež otrādi uz pārtikas plēves.
- Ļoti uzmanīgi noņem cepamo papīru, lai nesaplēstu omleti.
- Ar karoti vienmērīgi klāj kausēto sieriņu masu uz omletes.
- Turot pārtikas plēves malas, satin omleti ruletē.
- Ruleti uz pāris stundām liek ledusskapī.
- Ruleti uzmanīgi izņem no plēves, ja nepieciešams, apgriež ar asu nazi nelīdzenas malas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!