Sastāvdaļas
- 3 sarkanās paprikas
- 1 kg tomātu
- 4 mazi plānās šķēlītēs sagrieztu sīpolu
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 saišķis sasmalcinātu zaļumu (raudene, baziliks, timiāns, kārvele jeb suņuburkšķis)
- sāls
- 4 olas
- 125 ml piena
- 215 g sarīvēta Grijēras siera
- 100 melno olīvu bez kauliņiem
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C
- Papriku un tomātus liek mikroviļņu krāsnī un 3 minūtes cep, novelk miziņu.
- Papriku sagriež strēmelītes, tomātus - šķēlītēs.
- Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un sautē apmēram 10 minūtes.
- pievieno tomātus, papriku un zaļumus, pieber sāli.
- Sautē 5 minūtes, liek bļodā.
- Cita bļodā sakuļ olas, pienu un sieru, pievieno sautētos dārzeņus.
- Maisījumu lej veidnē un rota ar melnajām olīvām.
- Cep 25 - 30 minūtes līdz omlete gatava un kļūst zeltaina.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!