Omlete ar dārzeņiem un olīvām

Omlete ar dārzeņiem un olīvām Foto: Omlete ar dārzeņiem un olīvām

Sastāvdaļas

  • 3 sarkanās paprikas
  • 1 kg tomātu
  • 4 mazi plānās šķēlītēs sagrieztu sīpolu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 saišķis sasmalcinātu zaļumu (raudene, baziliks, timiāns, kārvele jeb suņuburkšķis)
  • sāls
  • 4 olas
  • 125 ml piena
  • 215 g sarīvēta Grijēras siera
  • 100 melno olīvu bez kauliņiem

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C 
  2. Papriku un tomātus liek mikroviļņu krāsnī un 3 minūtes cep, novelk miziņu.
  3. Papriku sagriež strēmelītes, tomātus - šķēlītēs.
  4. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un sautē apmēram 10 minūtes.
  5. pievieno tomātus, papriku un zaļumus, pieber sāli.
  6. Sautē 5 minūtes, liek bļodā.
  7. Cita bļodā sakuļ olas, pienu un sieru, pievieno sautētos dārzeņus.
  8. Maisījumu lej veidnē un rota ar melnajām olīvām.
  9. Cep 25 - 30 minūtes līdz omlete gatava un kļūst zeltaina.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes