Sastāvdaļas
- 7 olas
- 500 g maltas cūkgaļas
- 1 sarkanais sīpols
- 100 g cieta siera
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 tējkarotes sāls
- 2 šķipsniņas maltu melno piparu
- 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
- 350 ml vistas buljona
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ ar dakšiņu vienu olu, naža galu sāls, 1 tējkaroti skābā krējuma.
- Sakarsētā pannā cep lielu olas pankūku, no abām pusēm.
- Kamēr cepas olas pankūka, atkal sakuļ bļodā olu, kā minēts iepriekš - tā visas septiņas olas.
- Maltajai cūkgaļai pievieno sīki sakapātu sīpolu, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Uz olas pankūkas liek gaļas pildījumu stienīša veidā.
- Olas pankūkas maliņas ieloka, satin ruleti.
- Tā satin visas olas pankūkas.
- Olas ruletes liek ietaukotā veidnē.
- Karstam vistas buljonam pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma, šķipsniņu sāls - samaisa.
- Buljonu pārlej olu ruletēm tā, lai tās būtu pārklātas nedaudz vairāk par pusi.
- Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
- Veidni pārklāj ar foliju un cep 15 minūtes, noņem foliju un cep 10 minūtes.
- Olu ruletes izņem no veidnes, pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru un liek uz plāts.
- Plāti ar ruletēm liek tikko izslēgtā krāsnī, uz 5 minūtēm, lai siers izkūst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!