Olu punšs (10 personām)

Olu punšs (10 personām) Foto: Olu punšs (10 personām)

Sastāvdaļas

  • 0,5 l stipras tējas
  • 1 standziņa vaniļas
  • citrona miziņa
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 0,5 l ruma vai liķiera

Pagatavošana

  1. Stipru tēju kopā ar plāni nomizotu citrona miziņu un vaniļu uzvāra.
  2. Izkāš un ļauj 30-40 minūtes ievilkties.
  3. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pievieno tējai un maisot karsē uz uguns vai karsta ūdens peldē, kamēr masa sāk biezēt.
  4. Tad karsēšanu pārtrauc, vēl brīdi maisa.
  5. Beidzot pielej rumu vai liķieri pēc garšas.
  6. Pasniedz karstu.  „Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme”.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes