Olu pankūkas ar džemu

Olu pankūkas ar džemu Foto: Olu pankūkas ar džemu

Sastāvdaļas

  • 500 g piena
  • 150-175 g miltu
  • 2 olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1-2 ēdamkarotes smalkā cukura
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 4-5 ēdamkarotes džema
  • 2-3 tējkarotes pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • tauki cepšanai

Pagatavošana

  1. Katlā ieliek olu dzeltenumus, pieliek veselas olas, pieber cukuru, šķipsniņu sāls un izmaisa, līdz rodas viendabīga masa, pieber kviešu miltus un, nepārtraukti maisot un putojot, pielej pienu.
  2. Kad mīkla gatava, to izkāš.
  3. Gatavo mīklu uzlej plānā kārtā uz pannas, kas sakarsēta un ieziesta ar taukiem, un apcep pankūkas vispirms no vienas puses, pēc tam no otras puses.
  4. Apcepto pankūku vienu pusi apziež ar džemu, katru pankūku pārloka uz pusēm, saritina caurulītē vai veido trīsstūri, uzliek uz šķīvja un apkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes