Olu mērce

Olu mērce Foto: Olu mērce

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1/2 glāzes piena
  • 1 citrons
  • pipari
  • sāls
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Katliņā ūdens peldē izkausē sviestu, pievieno olu dzeltenumus, sakultus ar pienu.
  2. Ar putojamo slotiņu kuļ, līdz izveidojas bieza mērce.
  3. Mērci nedrīkst vārīt, jo tad var izveidoties pārslas.
  4. Pēc tam pievieno citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sāli, cukuru, piparus.
  5. Mērcei jābūt maigi skābai.
  6. Šo mērci var pasniegt gan siltu, gan aukstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes