Sastāvdaļas
- 30 g rauga
- 2 tējkarotes sāls
- 310 ml silta ūdens
- 800 g miltu
- 200 pilngraudu kviešu graudu
- 125 ml olīveļļas
- 200 melno olīvu bez kauliņiem
- 3 ēdamkarotes sīki sakapāta rozmarīna
Pagatavošana
- Raugu un sāli izšķīdina 125 ml ūdens un atstāj 15 minūtes, līdz parādās burbulīši.
- Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno rauga maisījumu un pietiekami ūdens, lai veidotos stingra mīkla.
- Mīklu mīca, līdz tā kļūst viendabīga un elastīga.
- Saveļ pikucī, liek ieeļļotā traukā un apsedz ar dvieli.
- Ietauko veidni. Mīkla iemīca olīvas un rozmarīnu, liek veidnē.
- Apsedz ar tīru dvieli un atstāj, lai uzrūgst 30 minūtes, līdz masa dubultojusies.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Cep 25-30 minūtes, līdz maize kļūst viegli brūna.
- Atdzesē veidnē 15 minūtes, izņem no veidnes un ļauj pilnībā atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!