Olīvu un rozmarīna maize

Olīvu un rozmarīna maize Foto: Olīvu un rozmarīna maize

Sastāvdaļas

  • 30 g rauga
  • 2 tējkarotes sāls
  • 310 ml silta ūdens
  • 800 g miltu
  • 200 pilngraudu kviešu graudu
  • 125 ml olīveļļas
  • 200 melno olīvu bez kauliņiem
  • 3 ēdamkarotes sīki sakapāta rozmarīna

Pagatavošana

  1. Raugu un sāli izšķīdina 125 ml ūdens un atstāj 15 minūtes, līdz parādās burbulīši.
  2. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno rauga maisījumu un pietiekami ūdens, lai veidotos stingra mīkla.
  3. Mīklu mīca, līdz tā kļūst viendabīga un elastīga.
  4. Saveļ pikucī, liek ieeļļotā traukā un apsedz ar dvieli.
  5. Ietauko veidni. Mīkla iemīca olīvas un rozmarīnu, liek veidnē.
  6. Apsedz ar tīru dvieli un atstāj, lai uzrūgst 30 minūtes, līdz masa dubultojusies.
  7. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Cep 25-30 minūtes, līdz maize kļūst viegli brūna.
  8. Atdzesē veidnē 15 minūtes, izņem no veidnes un ļauj pilnībā atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes