Sastāvdaļas
- 2 olu baltumi
- 17 g želatīna
- 200 g cukura
- 100 ml ūdens
- 5 g kakao pulvera
- ½ tējkarotes vaniļas cukura
- 1/4 tējkarotes citronskābes
- 25 ml augu eļļas
Pagatavošana
- Sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.
- Gatavo sīrupu - cukuru izšķīdina ūdeni, pievieno citronskābi un vara uz lēna uguns 5 minūtes.
- Želatīnu šķīdina, ievietojot trauku karsta ūdens peldē.
- Olu baltumus ieliek putojamā traukā, pievieno šķipsnu sāls un kuļ stingrās putās.
- Karsto sīrupu lēni lej saputotajā olbaltumā.
- Turpinot kult olbaltuma maisījumu pievieno kakao pulveri, vaniļas cukuru un augu eļļu.
- Krēmu pilda silikona formiņās un liek ledusskapi uz 25-30 minūtēm.
- Šo desertu var baudīt pie kafijas un tējas vai kopā ar jāņogu, dzērveņu šķidro ķīseli.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!