Olbaltuma krēms ar kakao

Sastāvdaļas

  • 2 olu baltumi
  • 17 g želatīna
  • 200 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • 5 g kakao pulvera
  • ½ tējkarotes vaniļas cukura
  • 1/4 tējkarotes citronskābes
  • 25 ml augu eļļas

Pagatavošana

  1. Sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.
  2. Gatavo sīrupu - cukuru izšķīdina ūdeni, pievieno citronskābi un vara uz lēna uguns 5 minūtes.
  3. Želatīnu šķīdina, ievietojot trauku karsta ūdens peldē.
  4. Olu baltumus ieliek putojamā traukā, pievieno šķipsnu sāls un kuļ stingrās putās.
  5. Karsto sīrupu lēni lej saputotajā olbaltumā.
  6. Turpinot kult olbaltuma maisījumu pievieno kakao pulveri, vaniļas cukuru un augu eļļu.
  7. Krēmu pilda silikona formiņās un liek ledusskapi uz 25-30 minūtēm.
  8. Šo desertu var baudīt pie kafijas un tējas vai kopā ar jāņogu, dzērveņu šķidro ķīseli. 

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes