Sastāvdaļas
- 7 olu baltumi
- 400 g cukura
- 400 g saldā krējuma
- 1 tējkarote sviesta
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- vanilīna cukurs pēc garšas
- ogas pēc izvēles
- mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
- Olu baltumus puto stingrās putās, pakāpeniski pieberot cukuru. Pievieno kartupeļu cieti un vanilīna cukuru.
- Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru, apziež to ar sviestu, izkaisa ar mandeļu skaidiņām un lej pāri uzputoto olu un cukura masu.
- Izlīdzina un cep 15 minūtes 170°C temperatūrā.
- Izņem no cepeškrāsns, atdzesē.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru un vanilīna cukuru.
- Atdzesēto kūku pārziež ar putukrējumu, pārber ar ķiršiem, avenēm vai citam ogām.
- Atstājot uz cepamā papīra, satin ruletē.
- Dekorē ar putukrējumu un ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!