Ogu povidla

Ogu povidla Foto: Ogu povidla

Sastāvdaļas

  • 1 kg ogu masas
  • 1,5 kg cukura

Pagatavošana

  1. Ar nelielu ūdens piedevu ogas savāra biezputrā, izberž caur sietiņu.
  2. Iegūto masu ievāra līdz pusei no sākuma tilpuma, pievieno paredzēto cukuru un vēl vāra.
  3. Vārīšanas ilgums atkarīgs no ogu sulīguma (ūdens daudzuma ogās).
  4. Gatavai povidlai jābūt skāba krējuma biezumā.
  5. Karstu povidlu pilda dezinficētos traukos un noslēdz.

Padomi:
Ogu povidlu var gatavot no dažādām ogām.
Aromātiska un garšīga ir zemeņu un aveņu povidla.
No upeņu ogām nebūtu ieteicams gatavot povidlu, jo, ilgstoši karsējot, tās zaudē daudz C vitamīna.
Ogu povidlas izmantošana uzturā ļoti plaša, no tās gatavo dažādus saldos ēdienus, lieto konditorejas izstrādājumiem kā pildīšanas materiālu u. c.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes