Sastāvdaļas
- 1 kg ogu masas
- 1,5 kg cukura
Pagatavošana
- Ar nelielu ūdens piedevu ogas savāra biezputrā, izberž caur sietiņu.
- Iegūto masu ievāra līdz pusei no sākuma tilpuma, pievieno paredzēto cukuru un vēl vāra.
- Vārīšanas ilgums atkarīgs no ogu sulīguma (ūdens daudzuma ogās).
- Gatavai povidlai jābūt skāba krējuma biezumā.
- Karstu povidlu pilda dezinficētos traukos un noslēdz.
Padomi:
Ogu povidlu var gatavot no dažādām ogām.
Aromātiska un garšīga ir zemeņu un aveņu povidla.
No upeņu ogām nebūtu ieteicams gatavot povidlu, jo, ilgstoši karsējot, tās zaudē daudz C vitamīna.
Ogu povidlas izmantošana uzturā ļoti plaša, no tās gatavo dažādus saldos ēdienus, lieto konditorejas izstrādājumiem kā pildīšanas materiālu u. c.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!