Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze mannas graudu
- 1 glāze cukura
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze miltu
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 500 ml skābā krējuma
- 4 1/2 ēdamkarotes pūdercukura
- zemenes (vai citas ogas)
- 2 ēdamkarotes želatīna
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno skābo krējumu, mannas graudus un miltus un turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 30 minūtes 180°C temperatūrā.
- Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos.
- Skābo krējumu sajauc ar pūdercukuru. Želatīnu pārlej ar 3 ēdamkarotēm ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atdzesēto želatīnu pievieno skābā krējuma masai un rūpīgi samaisa.
- Tīrā kūkas formā ieklāj biskvīta gabaliņus, pārlej ar skābā krējuma masu un zemenēm.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 5 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!