Ogu kūka ar skābo krējumu

Ogu kūka ar skābo krējumu Foto: Ogu kūka ar skābo krējumu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 glāze mannas graudu
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze miltu
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 500 ml skābā krējuma
  • 4 1/2 ēdamkarotes pūdercukura
  • zemenes (vai citas ogas)
  • 2 ēdamkarotes želatīna

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno skābo krējumu, mannas graudus un miltus un turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 30 minūtes 180°C temperatūrā.
  3. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Skābo krējumu sajauc ar pūdercukuru. Želatīnu pārlej ar 3 ēdamkarotēm ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Atdzesēto želatīnu pievieno skābā krējuma masai un rūpīgi samaisa.
  6. Tīrā kūkas formā ieklāj biskvīta gabaliņus, pārlej ar skābā krējuma masu un zemenēm.
  7. Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 5 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes