Sastāvdaļas
- 2 tējkarotes citronu sulas
- 250 ml piena
- 125,7 ml augu eļļas
- 1 ola
- 260 g miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 150 g cukura
- 200 g baltās šokolādes
- 400 g ogu
Pagatavošana
- Bļodā lej citronu sulu, eļļu, pienu un olu - kārtīgi sakuļ.
- Balto šokolādi salauž mazos gabaliņos.
- Citā bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru, šokolādi(mazliet šokolādes atstāj rotājumam) - samaisa.
- Citronu sulas maisījumu samaisa ar miltu maisījumu, maisa uzmanīgi.
- Pārāk daudz nemaisām, jo citādi, kēksi būs cieti.
- Maisījumam pievieno ogas, uzmanīgi samaisa.
- Kēksu veidnēs ieklāj cepamo papīru, liek mīklu līdz pašai augšai, jo tad kēksam izveidosies skaists kupols,rotā ar balto šokolādi.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Kad kēksi būs kļuvuši zeltaini-brūni un koka iesmiņš sauss - veidnes var izņemt no krāsns.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!