Ogu džema bulciņas

Ogu džema bulciņas Foto: Ogu džema bulciņas

Sastāvdaļas

  • 5+1/4 glāzes miltu
  • 8 g sausā rauga
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 480 ml silta piena
  • 3 olas
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 100 ml augu eļļas
  • 1 apelsīna miziņa
  • 220 g ogu džema (pēc izvēles)
  • 50 g sviesta
  • 1 ola pārziešanai
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Samaisa visas mīklas sausās sastāvdaļas, pievieno siltu pienu, olas, vanilīnu, eļļu un rīvētu apelsīna miziņu.
  2. Ar rokām samīca mīklu, tai jābūt mīkstai, ja tā ir pārāk lipīga, pievienojiet vēl miltus.
  3. Mīklu liek, ar sviestu ieziestā bļodā, atstāj uzrūgt siltā vietā, 1 stundu.
  4. Mīklu vēlreiz samīca un izrullē uz, miltiem nokaisītas virsmas.
  5. Mīklu izrullē 35x44 cm lielā un 1 cm biezā taisnstūrī.
  6. Ar picas vai parasto nazi izgriež 7x7 cm lielus kvadrātus.
  7. Katra mīklas kvadrāta vidū liek 1 tējkaroti ogu džema.
  8. Mīklas maliņas aizver un sastiprina.
  9. Bulciņas liek veidnē, kas ietaukota ar sviestu.
  10. Katras bulciņas sānus noklāj ar sviestu, lai tās, cepoties nesaliptu.
  11. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai. 
  12. Bulciņas noklāj ar sakultu olu, atstāj uz 20 minūtēm. 
  13. Cep 25-30 minūtes, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa. 
  14. Gatavas bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes