Sastāvdaļas
- 5+1/4 glāzes miltu
- 8 g sausā rauga
- 1/2 tējkarotes sāls
- 4 ēdamkarotes cukura
- 480 ml silta piena
- 3 olas
- 1 tējkarote vanilīna
- 100 ml augu eļļas
- 1 apelsīna miziņa
- 220 g ogu džema (pēc izvēles)
- 50 g sviesta
- 1 ola pārziešanai
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Samaisa visas mīklas sausās sastāvdaļas, pievieno siltu pienu, olas, vanilīnu, eļļu un rīvētu apelsīna miziņu.
- Ar rokām samīca mīklu, tai jābūt mīkstai, ja tā ir pārāk lipīga, pievienojiet vēl miltus.
- Mīklu liek, ar sviestu ieziestā bļodā, atstāj uzrūgt siltā vietā, 1 stundu.
- Mīklu vēlreiz samīca un izrullē uz, miltiem nokaisītas virsmas.
- Mīklu izrullē 35x44 cm lielā un 1 cm biezā taisnstūrī.
- Ar picas vai parasto nazi izgriež 7x7 cm lielus kvadrātus.
- Katra mīklas kvadrāta vidū liek 1 tējkaroti ogu džema.
- Mīklas maliņas aizver un sastiprina.
- Bulciņas liek veidnē, kas ietaukota ar sviestu.
- Katras bulciņas sānus noklāj ar sviestu, lai tās, cepoties nesaliptu.
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Bulciņas noklāj ar sakultu olu, atstāj uz 20 minūtēm.
- Cep 25-30 minūtes, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
- Gatavas bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!