Ogas upeņu liķierī

Ogas upeņu liķierī Foto: Ogas upeņu liķierī

Sastāvdaļas

  • 750 g jauktu ogu (avenes, meža zemenes, mellenes un jāņogas vai ērkšķogas)
  • ¾ l sausā baltvīna
  • ¼ l upeņu liķiera
  • 1 kanēļa miziņa
  • 1 tējkarote krustnagliņu

Pagatavošana

  1. Ogas uzmanīgi noskalo (avenes tikai pārlasa), nosusina virtuves salvetē un atdala kātiņus.
  2. Sajauc un pilda sterilizētās burkās.
  3. Uzvāra vīnu ar upeņu liķieri, kanēli un krustnagliņām.
  4. Vāra nelielā karstumā apmēram 5 min.
  5. Vārošo šķidrumu pārlej ogām.

Burkas tūlīt aizvāko.
Uzglabāšanas laiks: apmēram 6 mēneši.

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes