Sastāvdaļas
- 750 g jauktu ogu (avenes, meža zemenes, mellenes un jāņogas vai ērkšķogas)
- ¾ l sausā baltvīna
- ¼ l upeņu liķiera
- 1 kanēļa miziņa
- 1 tējkarote krustnagliņu
Pagatavošana
- Ogas uzmanīgi noskalo (avenes tikai pārlasa), nosusina virtuves salvetē un atdala kātiņus.
- Sajauc un pilda sterilizētās burkās.
- Uzvāra vīnu ar upeņu liķieri, kanēli un krustnagliņām.
- Vāra nelielā karstumā apmēram 5 min.
- Vārošo šķidrumu pārlej ogām.
Burkas tūlīt aizvāko.
Uzglabāšanas laiks: apmēram 6 mēneši.
Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!