Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 240 šokolādes/vaniļas cepumu
- 8 ēdamkarotes sviesta
- 1/2 glāze pūdercukura
- 1/4 sāls
Pildījumam:
- 240 g krēmsiera
- 1 3/4 pūdercukura
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 tējkarote citrona miziņas
- 1 tējkarote apelsīna miziņas
- 5 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
Dekorēšanai:
- 300 g ķiršu (atkaulotu)
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1/4 glāzes pūdercukura
- 1 ēdamkarote cietes
- 1/2 glāze ūdens
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar sviestu, cukuru un sāli viendabīgā masā.
- Masu ieklāj kūkas formā, kas viegli ietaukota, veidojot augstas malas, un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru, cukuru, miltus, apelsīnu un citronu miziņas viendabīgā masā.
- Pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un turpina putot nelielā ātrumā 5 minūtes.
- Pildījumu pārklāj pār cepumu pamatni un liek cepties 12 - 14 minūtes.
- Tad samazina temperatūru līdz 95°C temperatūrai un turpina kūku cept 1 stundu.
- Kad kūka gatava, atdzesē to 30 minūtes, neizņemot no cepeškrāsns.
- Dekorēšana: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē 1 - 2 minūtes.
- Masu atdzesē un pārklāj pār kūkas virsmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!