Sastāvdaļas
- 2/3 glāzes medus
- 2 olu baltumi
- 1 glāze mandeļu
- 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
- 1/2 citrona mizas
Pagatavošana
- Veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Medu izkausē karsta ūdens peldē.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās.
- Saputotos olu baltumus iemaisa izkausētajā medū, maisa ar koka karoti.
- Bļoda joprojām atrodas karsta ūdens peldē.
- Masa kļūs staipīga, karameles krāsā.
- Maisa aptuveni 45 minūtes, kamēr masa kļūst mazliet gaišāka.
- Pievieno mandeles, aprikozes, citrona miziņu, turpina maisīt, kamēr masa kļūst praktiski balta.
- Maisīt būs grūtāk.
- Masu liek veidnē, virsū liek cepampapīru.
- Veidni noliek atdzist sausā vietā, uz nakti.
- Kad nuga atdzisusi, to sagriež garenās sloksnītēs, ar ļoti asu nazi.
- Nugu ietin cepamajā papīrā un uzglabā ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!