Sastāvdaļas
- 40 g kakao
- 1 tējkarote espresso
- 115 g tumšās šokolādes
- 250 ml vāroša ūdens
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 250 ml rūgušpiena
- 240 g sviesta
- 200 g tumši brūna cukura
- 225 g cukura
- 3 lielas olas (istabas temperatūrā)
- 250 g miltu
- 20 g kukurūzas cietes
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 80 g krēmsiera
- 90 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 150 g rūgtās šokolādes (sasmalcinātas)
- 150 g pussaldas šokolādes (sasmalcinātas)
- 250 ml salda krējuma putošanai
- citronu džems vai vārīts citronu krēms
Pagatavošana
- Traukā liek kakao, kafiju un šokolādi, aplej ar karstu ūdeni un samaisa līdz masa kļūst viendabīga. Noliek malā, atdzesē.
- Kad atdzisis, pielej rūgušpienu un vaniļas ekstraktu, samaisa un noliek malā.
- Sviestu saputo ar brūno cukuru un parasto cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs un viendabīgs.
- Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas puto 2 minūtes.
- Vienā traukā izsijā miltus, cieti, sāli un cepamo pulveri. To dara vismaz 3 reizes.
- Saputotās masas savieno kopā ar miltu maisījumu, kārtīgi saputo ar mikseri.
- Mīklu sadala 3 daļās un izcep biskvītus 180 °C temperatūrā 30 minūtes. Pēc tam biskvītus atdzesē.
- Pagatavo krēmu. Atsevišķā traukā 1 minūti puto krēmsieru, pievieno vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Puto vēl 1 minūti.
- Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi.
- Ar mazu miksera ātrumu sajauc krēmsieru ar šokolādi.
- Saputo saldo krējumu un pievieno krēmsieram ar šokolādi, rūpīgi samaisa.
- Uz atdzisuša biskvīta liek 1/4 daļu krēma, pa virsu klāj citronu džemu vai vārītu citronu krēmu.
- Liek otru biskvīta kārtu, klāj krēmu un citronu džemu un trešo biskvītu.
- Virsmu un sānus apsmērē ar krēmu. Atlikušo krēmu liek konditorejas maisiņā un veido rotājumus.
- Vēl rotā pēc vēlēšanās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!