Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 ml skābā krējuma
- 3 olas
- 200 g cukura
- 250 g miltu
- 2 lieli āboli
- 100 g rozīņu
- 50 g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura, rīvmaize
Pārkaisīšanai:
- 20 g sviesta
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru gaisīgā masā.
- Nepārtraucot kulšanu, pievieno skābo krējumu un izkausētu sviestu.
- Tad pievieno vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri - visu samaisa.
- Ābolus noskalo, nomizo, sagriež 4 daļās, izgriež serdi, sagriež šķēlītēs.
- Rozīnes mērcē ūdenī, tad to nolej un rozīnes nosusina.
- Veidni ietauko ar sviestu, apkaisa ar rīvmaizi.
- Veidnē lej pusi mīklas
- Virsū mīklai izkārto ābolu šķēlītes un rozīnes.
- Uzlej otru mīklas daļu.
- Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Pīrāgu izņem, uzkaisa masu pārkaisīšanai.
- Gatavo masu pārkaisīšanai - sviestu un miltus bļodā mīca drumstalās, pievieno cukuru, samaisa.
- Pārkaisīto pīrāgu liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 20 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!