Nepārspējams ābolu pīrāgs "Mājas"

Nepārspējams ābolu pīrāgs "Mājas" Foto: Nepārspējams ābolu pīrāgs "Mājas"

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 300 ml skābā krējuma
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 250 g miltu
  • 2 lieli āboli
  • 100 g rozīņu
  • 50 g sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura, rīvmaize
Pārkaisīšanai:
  • 20 g sviesta
  • 3-4 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru gaisīgā masā.
  2. Nepārtraucot kulšanu, pievieno skābo krējumu un izkausētu sviestu.
  3. Tad pievieno vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri - visu samaisa.
  4. Ābolus noskalo, nomizo, sagriež 4 daļās, izgriež serdi, sagriež šķēlītēs.
  5. Rozīnes mērcē ūdenī, tad to nolej un rozīnes nosusina.
  6. Veidni ietauko ar sviestu, apkaisa ar rīvmaizi.
  7. Veidnē lej pusi mīklas
  8. Virsū mīklai izkārto ābolu šķēlītes un rozīnes.
  9. Uzlej otru mīklas daļu.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
  11. Pīrāgu izņem, uzkaisa masu pārkaisīšanai.
  12. Gatavo masu pārkaisīšanai - sviestu un miltus bļodā mīca drumstalās, pievieno cukuru, samaisa.
  13. Pārkaisīto pīrāgu liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 20 minūtes.
  14. Gatavu pīrāgu atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes