Sastāvdaļas
- 500 g galetes cepumu
- 400 g vaniļas zefīru
- 1 glāze piena
- 2 olas
- 100 g cukura
- 100 g sviesta
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 1 tāfele rūgtās šokolādes
Pagatavošana
- Zefīrus sadala uz pusēm un noliek maliņā, līdz būs nepieciešami.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno kakao pulveri, pienu, sasmalcinātas galetes.
- Masu ielej nelielā katliņā un karsē līdz tā sāk sabiezēt (aptuveni 1 - 2 minūtes).
- Masu atdzesē, pievieno saputotu sviestu. Lai masu ātrāk atdzesētu, to var ievietot aukstā ūdens bļodā.
- Tad atkal visu saputo viendabīgā masā,
- 1/2 masas ieklāj dziļā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
- Tad visu pārklāj ar zefīru pusītēm un pārlej atlikušo krēma daudzumu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru, kausētu šokolādi vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!