Neceptā vaniļas zefīru – krēma kūka

Neceptā vaniļas zefīru – krēma kūka Foto: Neceptā vaniļas zefīru – krēma kūka

Sastāvdaļas

  • 500 g galetes cepumu
  • 400 g vaniļas zefīru
  • 1 glāze piena
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1 tāfele rūgtās šokolādes

Pagatavošana

  1. Zefīrus sadala uz pusēm un noliek maliņā, līdz būs nepieciešami.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno kakao pulveri, pienu, sasmalcinātas galetes.
  3. Masu ielej nelielā katliņā un karsē līdz tā sāk sabiezēt (aptuveni 1 - 2 minūtes).
  4. Masu atdzesē, pievieno saputotu sviestu. Lai masu ātrāk atdzesētu, to var ievietot aukstā ūdens bļodā.
  5. Tad atkal visu saputo viendabīgā masā,
  6. 1/2 masas ieklāj dziļā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
  7. Tad visu pārklāj ar zefīru pusītēm un pārlej atlikušo krēma daudzumu.
  8. Kūku ievieto ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru, kausētu šokolādi vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes