Sastāvdaļas
- 150 g lazdu riekstu
- 250 g mandeļu
- 200 g dateļu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 50 g sviesta (vai kokosriekstu eļļas)
- 50 ml ūdens
- 2 banāni
- zemenes
Papildus:
- 300 g dateles (izmērcētas 250 ml ūdens vismaz 1 h)
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 50 g sviesta
- 1 vaniļas pāksts
Pagatavošana
- Riekstus sasmalcina kafijas dzirnaviņās līdz pulvera konsistencei.
- Tad pievieno dateles un turpina smalcināt.
- Pievieno kakao pulveri, sviestu (vai kokosriekstu eļļu) un ūdeni, ātri samaisa un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Banānus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto pār pamata kārtu.
- Izmērcētās dateles sablenderē līdz pastas konsistencei, tad pievieno kakao pulveri, sviestu un vaniļas pāksts sēkliņas.
- Ļoti ātri visu samaisa, jo masa ātri var sacietēt, un pārklāj pār banāniem.
- Dekorē ar zemenēm un ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!