Sastāvdaļas
- 700 g skābā krējuma (ne mazāk kā 20% tauku saturs)
- 300 g magoņu cepumu
- 100 g rozīņu
- 200 g šokolādes (jebkuras)
- 25 g želatīna
- 90 g zaļās želejas pulvera
- 1 glāze cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- gaišās vīnogas
Pagatavošana
- Uzbriedina želatīnu ar 150 ml karsta ūdens.
- Atbilstoši instrukcijai pagatavo zaļo želeju ar 300 ml karsta ūdens, tad atdzesē.
- Cepumus sasmalcina virtuves kombainā.
- Skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru rūpīgi ar elektrisko putotāju sakuļ, tad pievieno uzbriedināto želatīnu.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos.
- Skābā krējuma masai pievieno sasmalcinātos cepumus un tvaicētas rozīnes, rūpīgi samaisa.
- 1/3 krēma ieklāj izvēlētajā kūkas formā un pārkaisa ar šokolādi.
- Tad klāj nākamo krēma kārtu un atkal pārkaisa ar šokolādi un pāri klāj atlikušo krēma daudzumu.
- Ievieto torti ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
- Tikmēr vīnogas noskalo, sagriež uz pusēm un atdala no sēkliņām, ja nepieciešams.
- Kad torte sastingusi, pār to izkārto vīnogas un prātīgi pārlej ar zaļo želeju.
- Ievieto torti ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!