Neceptā skābā krējuma – vīnogu torte

Neceptā skābā krējuma – vīnogu torte Foto: Neceptā skābā krējuma – vīnogu torte

Sastāvdaļas

  • 700 g skābā krējuma (ne mazāk kā 20% tauku saturs)
  • 300 g magoņu cepumu
  • 100 g rozīņu
  • 200 g šokolādes (jebkuras)
  • 25 g želatīna
  • 90 g zaļās želejas pulvera
  • 1 glāze cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • gaišās vīnogas

Pagatavošana

  1. Uzbriedina želatīnu ar 150 ml karsta ūdens.
  2. Atbilstoši instrukcijai pagatavo zaļo želeju ar 300 ml karsta ūdens, tad atdzesē.
  3. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā.
  4. Skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru rūpīgi ar elektrisko putotāju sakuļ, tad pievieno uzbriedināto želatīnu.
  5. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos.
  6. Skābā krējuma masai pievieno sasmalcinātos cepumus un tvaicētas rozīnes, rūpīgi samaisa.
  7. 1/3 krēma ieklāj izvēlētajā kūkas formā un pārkaisa ar šokolādi.
  8. Tad klāj nākamo krēma kārtu un atkal pārkaisa ar šokolādi un pāri klāj atlikušo krēma daudzumu.
  9. Ievieto torti ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  10. Tikmēr vīnogas noskalo, sagriež uz pusēm un atdala no sēkliņām, ja nepieciešams.
  11. Kad torte sastingusi, pār to izkārto vīnogas un prātīgi pārlej ar zaļo želeju.
  12. Ievieto torti ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes