Neceptā skābā krējuma – kondensētā piena kūka

Neceptā skābā krējuma – kondensētā piena kūka Foto: Neceptā skābā krējuma – kondensētā piena kūka

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 450 g skābā krējuma
  • 300 g smilšu cepumu
  • 10 g želatīna
  • 70 ml ūdens
  • 300 ml kondensētā piena

Pagatavošana

  1. Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  2. Smilšu cepumus rūpīgi sasmalcina un pārklāj ar izkausētu sviestu. (Maisījums nedrīkst būt ne ļoti taukains, ne sauss)
  3. Ieklāj to sagatavotajā kūkas formā un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Skābo krējumu sajauc ar kondensēto pienu.
  5. Želatīnu aplej ar 3/4 glāzes ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriedināties.
  6. Tad izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno skābā krējuma masai, nepārtraukti maisot.
  7. Masu pārlej pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
  8. Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, svaigām ogām vai augļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes