Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 450 g skābā krējuma
- 300 g smilšu cepumu
- 10 g želatīna
- 70 ml ūdens
- 300 ml kondensētā piena
Pagatavošana
- Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Smilšu cepumus rūpīgi sasmalcina un pārklāj ar izkausētu sviestu. (Maisījums nedrīkst būt ne ļoti taukains, ne sauss)
- Ieklāj to sagatavotajā kūkas formā un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Skābo krējumu sajauc ar kondensēto pienu.
- Želatīnu aplej ar 3/4 glāzes ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriedināties.
- Tad izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno skābā krējuma masai, nepārtraukti maisot.
- Masu pārlej pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
- Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, svaigām ogām vai augļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!