Sastāvdaļas
- 50 g dzērveņu sīrupa
- dzērvenes
- 400 g baltā zefīra
- 300 g piena (istabas temperatūrā)
- 120 g sviesta (izkausēts)
- 4 tējkarotes citrona sulas
- 350 g smilšu cepumu
- 3 tējkarotes kakao pulvera
- 500 g „Mascarpone” siera
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu un kakao pulveri.
- Iegūto masu klāj 26 cm lielā kūkas formā tā, lai malas būtu 5 cm uz augšu un ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Krēms: Dziļā stikla bļodā sajauc 250 g „Mascarpone” siera un 200 g zefīru. Ievieto mikroviļņu krāsnī uz 2 minūtēm, pēc tam rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno 150 g piena, 2 tējkarotes citrona sulas un rūpīgi samaisa.
- Tās pašas darbības atkārto ar atlikušo siera un zefīra daudzumu, abas masas rūpīgi savieno vienā.
- Dzērvenes sablenderē, sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa.
- Pārlej cepumu pamatni ar dzērveņu biezeni, tad klāj siera krēmu.
- Ar pipetes palīdzību punktveidā izpilina dzērveņu sīrupu pār kūkas virsmu un ar koka irbulīša palīdzību veido zīmējumu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!