Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 500 g skābā krējuma
- 500 g atkaulotu ķiršu
- 400 g cukura
- 200 g „Selgas” cepumu
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 50 g želatīna
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar apmēram 400 ml ūdens un atstāj uzbriest.
- Cepumus sasmalcina pulverveida masā un sajauc ar izkausētu sviestu.
- Cepumu masu izklāj ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā un nolīdzina ar karotes otru pusi.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju vai virtuves kombainā sajauc skābo krējumu ar biezpienu un cukuru līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
- Ķiršu ar blendera palīdzību sasmalcina biezenī un sajauc ar biezpiena masu.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno pildījuma masai.
- Pildījumu pārlej pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī līdz kūka pilnībā sastingusi.
- Dekorē pēc pašu gaumes, piemēram ar svaigiem ķiršiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!